Srbija

Zbog snimka u kojem baca bebu u krevetac medicinska sestra dobila otkaz

  • 17.08.2019. 10:26

Medicinskoj sestri Đurđiji A. iz Centra za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj ulici, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, u petak je zvanično uručeno rješenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je za Politiku u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đurđija A. jedno od djece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

Neposredno prije nego što je za list potvrđeno da je njoj uručen otkaz, u centru u Zvečanskoj je održan i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora ustanove Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

– Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posljedice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da cijeli postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo. Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedjelja. Poslije svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom – kazao je Đorđević poslije sastanka.

On je dodao i da kad je riječ o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, oni treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvijek da stane iza njih.

– Jer oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav koju novac ne može da plati – naveo je ministar.

Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocijenili da je Đurđija A. neadekvatno reagovala.

Đorđević i zaposleni u centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi Politika.

Povezane vijesti:

Pogledajte zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu

Medicinskoj sestri koja je maltretirala djecu prijeti zatvor?

Medicinska sestra koja je šokirala javnost dobila upozorenje pred otkaz

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.