Srbija

Zbog snijega vanredno u pet opština, desetoro evakuisanih

  • 11.01.2019. 13:39

U Srbiji je zbog obilnih snježnih padavina vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština, a u ugroženim područjima evakuisano je 10 osoba, rekao je pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije Predrag Marić.

"Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška", rekao je Marić. 

Marić je naveo da su angažovane sve raspoložive službe, te da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

"Do sada smo imali 11 intervencija, a 10 ljudi je evakusiano. Takođe, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora, u toku noći su prebačeni do bolnice. U narednih 48 časova očekuje se smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu", rekao je Marić.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.