Srbija

Zbog snijega vanredno u pet opština, desetoro evakuisanih

13:39, 11.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Srbiji je zbog obilnih snježnih padavina vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština, a u ugroženim područjima evakuisano je 10 osoba, rekao je pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije Predrag Marić.

"Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška", rekao je Marić. 

Marić je naveo da su angažovane sve raspoložive službe, te da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

"Do sada smo imali 11 intervencija, a 10 ljudi je evakusiano. Takođe, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora, u toku noći su prebačeni do bolnice. U narednih 48 časova očekuje se smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu", rekao je Marić.