Aleksandar Vulin

Završni radovi velike Albanije

  • 31.12.2018. 12:22

Stvaranje "velike Albanije" - zla koje će zapaliti cijeli Balkan ušlo je "u završne radove", a EU, SAD i oni koji su priznali samoproglašeno Kosovo mogu to da zaustave ili da se, kao i do sada, prave da ne vide šta se dešava, ali je onda odgovornost samo na njima, ocijenio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

On je, povodom otvaranja granice između Albanije i samoproglašenog Kosova, rekao da se to desilo i 1998. godine, ali zato što je u Albaniji izbila pobuna i zato što su povučene ogromne količine naoružanja koje su "slučajno opljačkane i, naravno, završile u rukama terorističke OVK". 

"Nije ovo ništa slučajno i sve je upereno ka tome da se stvori `velika Albanija`. Ali, da upozorim celu Evropu - nećete nahraniti to zlo koje se zove `velika Albanija` samo srpskim telom, moraćete ga nahraniti crnogorskim, i makedonskim, i grčkim, a to se neće dobro završiti", istakao je Vulin. 

On je ponovio da je Vojska Srbije spremna, obučena, organizovana, u stanju da se bori na više mjesta i da izvrši svako naređenje vrhovnog komandanta, prenose beogradski mediji. 

"Kako ćemo reagovati zavisi od naređenja našeg vrhovnog komandanta - predsednika Aleksandra Vučića, ali zavisi i od izazova sa kojima ćemo biti suočeni. Svi Srbi, gde god da žive, mogu biti mirni, spokojni i sigurni da se `Oluja` više nikad neće ponoviti", naglasio je Vulin. 

Srbima na Kosmetu Vulin je poručio da uvijek budu uz svoju državu i da nikada ne vjeruju riječima stranaca. 

"Nemojte dopustiti da vas dele na dobre i loše, nemojte im verovati da im je stalo do vas, samo je Beogradu i Srbiji stalo do vas", rekao je Vulin.