Srbija

Završena obdukcija bebe nađene u kontejneru: Dijete ugušeno, majka osumnjičena za teško ubistvo

16:32, 29.04.2021.
Izvor: Blic
Beba koja je juče pronađena u kontejneru u prijepoljskom naselju Hašimbegovića polje, a čiju smrt su ljekari konstatovali kada je prebačena u bolnicu, ugušena je tek pošto je došla na svijet.

Ovo su pokazali, kako se saznaje iz policije u Prijepolju, rezultati obdukcije tijela nesrećnog novorođenčeta.

Iz istih izvora i informacija da će protiv 20-godišnje majke biti podnesena krivična prijava za teško ubistvo i da joj je određena mjera zadržavanja do 48 sati.

Sumja se da je ona, pošto se prethodno porodila u kući, ugušila dijete, a onda ga bacila u kontejner za smeće.

Porodilja kojoj se stavlja na teret da je usmrtila bebu nalazi se u bolnici i još nije saslušana. Slijedi dalja istraga koja bi trebalo da odgonetne i druge detalje ovog čedomorstva.

Ova žena juče prepodne, u pratnji svoje majke, javila se u prijepoljsku bolnicu žaleći se na ginekološke probleme. Ljekari su odmah ustanovili da se porodila, ali ona to u prvo nije htjela da prizna, a kasnije je rekla da je bebu ostavila u komšiluku.

Iz bolnice su odmah alarmirali policiju koja se dala u potragu za novorođenčetom. Nedugo zatim nađeno je u kontejneru u Novovaroškoj ulici, nedaleko od kuće u kojoj porodilja živi. U nadi da je dijete još uvijek živo policajci su ga prebacili u bolnicu gdje su doktori mogli samo da konstatuju smrt.