Kraljevo

Zašto se čekalo tri godine da se sahrani 13 beba?

  • 19.01.2019. 12:47

Poslije informacije da se u zamrzivaču opšte bolnice u Kraljevu nalaze tijela 13 beba javnost je ostala zapanjena.

Zašto se tri godine čeka na sahranu o trošku države? Ako roditelji ne žele da preuzmu tijelo, čija je onda to nadležnost: bolnice, centara za socijalni rad ili lokalne samouprave?

U emisiju "Jutro sa Natašom" se uživo uključio direktor Opšte bolnice u Kraljevu Zoran Mrvić koji je istakao na samom početku da ne može da prihvati izraz da je „pronađeno 13 beba, jer ih niko nije sakrio ili izgubio“. 

"U bolnici je zbrinuto 13 mrtvorođenih beba po svim zakonskim propisima, nemamo šta da krijemo", rekao je Mrvić. 

"Ove bebe nisu mogle biti sahranjene ranije zbog procedura, neusaglašenosti zakona, i nedostatka novca u budžetu lokalne samouprave", naglasio je direktor kraljevačke bolnice. 

Milan Dinić iz Lekarske komore Srbije podržao je kolegu iz Kraljeva smatrajući da je „zdravstena ustanova postupila u skladu sa zakonom. Bilo šta drugo da su drugo uradili sa tijelima ove mrtvorođene dece, osim toga da su ih čuvali, bila bi greška“. 

Psiholog Radmila Vulić uvjerena je da procedura, protokol nisu dovoljno dobro riješeni. Ukazujući na poziciju roditelja koji su prošli kroz agoniju kada im se rodilo dete, ona se zapitala kakvu vrstu podrške su dobili. 

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.