Srbija

Zaraženo oko 60 učenika

  • 23.09.2020. 09:43

U Srbiji je, za tri sedmice od početka školske godine, virusom korona zaraženo oko 60 učenika, izjavio je danas ministar prosvjete, nauke i tehnološog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

Šarčević je naveo da u Beogradu, koji je veliki grad, ima najviše slučajeva, te ukazao da je, "kada se kada se sve uzme i sabere, to minimalan broj".

On je za Televiziju "Prva" rekao da među studentima trenutno nema oboljelih od virusa korona.

"Trenutno je među školarcima oko 60 zaraženih, za tri nedelje od početka škole, na 850.000 učenika to je zaista minimalan broj", istakao je Šarčević.

On je ocijenio da je, prema sadašnjoj situaciji, Srbija vrlo daleko od zatvaranja škola, te ukazao da to treba shvatiti "jako uslovno".

Prema njegovim riječima, do zatvranja škola može doći ako se vidi da je porast zaraženih učenika sve veći ili ako Krizni štab konstatuje pogoršanje epidemiološke situacije u zemlji.

Šarčević je ponovio i da u tom slučaju postoji i "plan B", odnosno nastava za daljinu.

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.