Niš

Zaraženo 11 ljekara i medicinskih sestara!

  • 25.03.2020. 16:20

Na kućnom liječenju se, zbog infekcije korona virusa, trenutno nalazi 11 ljekara i medicinskih sestara koji su pozitivni na COVID19, naveo je na konferenciji za medije Zoran Radovanović, direktor KC Niš.

On je rekao i da su ljekari od 14. marta vodili bitku za život svoje koleginice B. Lj. (59) iz Prokuplja, koja je preminula juče.

– Nažalost, nismo uspjeli i ovim putem izjavljujem saučešće njenoj porodici. Važno je reći da se nije zarazila od pacijenata, kontakt je bio iz Lugana – rekao je dr Radovanović.

Ona je 21. marta morala da bude intubirana.

17 pacijenata na KC Niš ima korona virus

– U Kliničkom centru Niš trenutno je hospitalizovano 17 pacijenata kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona, dok je 23 pacijenata kod svoje kuće, dobre kliničke slike i ne iziskuju bolničko liječenje – izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Dom zdravlja u Nišu, kako je odlučeno na današnjoj sjednici, dužan je da odredi i opremi prostorije sa zasebnim ulazom i odvojenom od drugih jedinica u kojima bi se vršila trijaža pacijenata kod kojih postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom korona, kao i da uvede dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Štab je naložio državnoj apoteci da obezbjedi rad u nedjelju od 4. do 7.00 za starije od 65 godina, uz napomenu da su u obavezi da obezbjede prevoz zaposlenima koji će raditi u tom periodu.

Тагови: