MUP Srbije

Zaplijenjeno 16,7 kilograma marihuane, uhapšeno 10 osoba

  • 11.12.2018. 14:08

Policija je u više odvojenih akcija širom Srbije zaplijenila 16,7 kilograma marihuane, 356 tableta ekstazija i uhapsila 10 osoba osumnjičenih za preprodaju narkotika, dok su protiv još pet lica podnesene krivične prijave, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Hapšenja su realizovana na području Užica, Beograda, Kruševca, Kragujevca, Sremske Mitrovice, Pančeva, Sombora, i Zaječara, a zaplijenjena je i manja količina amfetamina, navodi se u saopštenju. 

U odvojenom saopštenju MUP je naveo da je u Boru uhapšena medicinska sestra u Domu zdravlja čiji su inicijali M.P. (53) koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicima od narkotika, a osumnjičena je da je prepisane doze razblaživala, a preostalu količinu prodavala. 

Ona je osumnjičena za krivična djela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga. 

U Boru je danas boravio ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, koji je, na pitanje novinara o hapšenju medicinske sestre, rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisati takve slučajeve. 

"Ovo je strašno i velika bruka za sve koji pošteno rade u zdravstvu, a takvih je 99 odsto", naglasio je Lončar tokom posjete borskoj bolnici. 

On je rekao da će Ministarstvo zdravlja izdati nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lijekova koji su "interesantni" za narkomane, prenijeli su beogradski mediji. 

"Danas izdajem nalog svim bolnicama da posebno obrate pažnju na sektore u kojima imaju lekove koji su interesantni za narkomane. Da se pojača kontrola ulaza i izlaza tih medikamenata", rekao je Lončar.
 

Тагови: