Slobodan Reljić

Zapadu ne treba Kosovo kao država VIDEO

  • 10.12.2018. 21:30

"Ništa nije promjenjeno u odnosu zapadnih sila prema Kosovu, prvenstveno mislim na Vašington. Mi smo izvan tih osnovnih interesa i mislim da će Kosovo praviti sve veći problem Zapadu," rekao je prof. dr slobodan Reljić.

Gostujući u "Ćirilici" kod Milomira Marića Reljić je naglasio da je, čim je zvaršeno bombardovanje Srbije, Henri Kisndžer napisao da Kosovom počinje raspad tadašnjeg svjetskog međunarodnog pravnog sistema. 

"Kao što vidite taj problem se samo uvećava. Tada su oni to zvali presedanom, izuzetkom, danas se to samo uvećava. Albanci na Kosovu ne predstavljaju nikome veliki interes, oni su tu gdje su postavljeni, jedna polukriminalna struktura koja u svakom trenutku može da se smijeni. Sad su pokrenuli sud, da mogu da ih pošalju na sud. Mislim da tom dijelu Zapada, koji uvodi u sukobe, takva struktura i odgovara. Njima ne treba ozbiljno priznanje, njima ne treba Kosovo kao stvarno država, jer ovako je lakše sa njima manipulisati. Lideri na Kosovu su ucjenjeni i mogu da rade sa njima šta hoće," rekao je Reljić.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.