Ubio ga na javnom mjestu

Žaljenje i kajanje nije smanjilo kaznu: Za ubistvo kuma 13 godina zatvora

  • 10.03.2019. 18:37

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 godina zatvora Aleksandra Jovića (33) jer je 8. decembra 2016. u restoranu “Carska ohota” na Adi Huji hicima iz lovačke puške ubio svog kuma Zorana Todorovića (48).

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Jović osuđen zbog krivičnog djela ubistvo, za koje je inače zaprijećena kazna do 15 godina zatvora.

Jović je tokom suđenja priznao ubistvo i izrazio žaljenje i kajanje zbog učinjenog krivičnog djela, navodeći da je bio satjeran u “ćorsokak” jer mu je Todorović prijetio.

Međutim i Viši i Apelacioni sud su, kako se navodi u presudi, imali su u vidu otežavajuće okolnosti – njegovu upornost i istrajnost da krivično djelo izvrši do kraja, kao i da je ubistvo počinio na javnom mjestu.

Prema potvrđenoj presudi, Jović je 8. decembra 2016. godine došao u restoran na Adi Huji, noseći prepravljenu – skraćenu lovačku pušku, gde je prišao stolu za kojim je sjedio Todorović sa Ž. S, obrativši se prvom riječima: “Zašto si me uvalio u ovo”, a potom iz puške ispalio u njega dvije patrone. Nakon toga je izašao ispred restorana, gdje je u pušku stavio dvije nove patrone i potom se vratio u restoran i ponovo ispalio jednu patronu u Todorovića. Nakon toga se udaljio noseći oružje i odvezao u svoj stan.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.