Za vakcinaciju se do sad prijavilo više od 85.500 građana Srbije

  • 12.01.2021. 09:56

Na portalu eUprava jutros se do 08.10 sati prijavilo 85.528 građana Srbije za vakcinaciju protiv kovida-19, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona, puštena je juče na adresi www.uprava.gov.rs.

Usluga je jednostavna, popuni se obrazac gde građani ostavljaju ime i prezime, svoj JMBG, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu. Popunjavaju i dio o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Kada popune obrazac i pošalju, dobijaju povratnu SMS poruku i mejl da su iskazali interesovanje.

Država se odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja predstoji.

Prijavljivanje građana nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promijene.

Za starije građane koji se ne snalaze u popunjavanju elektronskih formulara, to mogu da učine mlađi ukućani. Takođe, od četvrtka počinje sa radom kontakt centar gdje će građani moći telefonski da se prijave.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.