Antonio Guteres

Za UN samoproglašeno Kosovo nije država

  • 28.09.2018. 10:16

Generalni sekretar UN Antonio Guteres poručio je na sastanku sa predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić da za UN samoproglašeno Kosovo nije država.

Guteres je pri tom naglasio da će UN podržati dogovor Beograda i Prištine u vezi sa Kosmetom i naveo da Unmik ostaje na Kosmetu, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Brnabićeva je ukazala da je u interesu Srbije da Unmik ostane na Kosovu i Metohiji u nesmanjenom broju i bez promjene mandata. 

Govoreći o rješavanju kosmetskog pitanja, Brnabićeva je istakla da je rukovodstvo Srbije posvećeno nalaženju rješenja i da Srbija ne želi zamrznuti konflikt. 

Ona je prenijela sagovorniku da Srbija daje aktivan doprinos UN kada je riječ o očuvanju mira i da više od 300 žena i muškaraca iz Srbije učestvuje u mirovnim misijama širom svijeta. 

Sastanku Brnabićeve i Guteresa prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je ponovio poziv generalnom sekretaru UN da posjeti Srbiju. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?