Ramuš Haradinaj

Za odbranu optuženih pripadnika OVK-a 1,5 miliona evra

  • 12.12.2018. 20:33

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će optuženi pripadnici takozvane OVK pred Specijalnim sudom u Hagu imati punu pravnu i finansijsku pomoć njegovog kabineta.

Na ime pomoći optuženima, koje terete za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine izdvojeno je 1,5 miliona evra. 

Ministar pravde u Haradinajevom kabinetu Abelard Tahiri izjavio je da se izdvojena suma može povećati u zavisnosti od broja optuženih i troškova koje će imati advokati i porodice optuženih. 

Skupština samoproglašenog Kosova je 2015. godine usvajanjem odluke o prihvatanju specijalizovanih vijeća usvojila i odluku o formiranju fonda za pomoć optuženim pripadnicima OVK-a. 

U okviru Ministarstva pravde formirana je posebna Kancelarija za pružanje pomoći na čijem je čelu Driton Lajći, savjetnik predsjednika kosovskog parlamenta, a prema saznanjima Srne u timu za odbranu optuženih pripadnika takozvane OVK nalaze se najuticajniji kosovski advokati. 

Uz njih će, kako Srna saznaje, biti angažovan i tim advokata iz Londona koji je branio Ramuša Haradinaja u dva navrata u Haškom tribunalu.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.