Populaciona politika u Srbiji

Za mlade bračne parove 50.000 stanova

  • 09.07.2019. 10:42

Ministar bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je danas da će oko 400 miliona evra biti uloženo u izgradnju 50.000 stanova za mlade bračne parove.

"Parovi koji imaju više od 35 godina moći će, takođe, da konkurišu za stanove, ali je vjerovatno da će prvo sklapanje braka i bračni parovi do 35 godina biti prioriteti", istakla je Dejanovićeva. 

Ona je za RTS rekla da je "statistika dala taj limit" dodavši da je sigurno da će se napraviti sistem vrijednosti koji će dati šansu parovima koji su stariji od 35 godina. 

Dejanovićeva je navela i da podaci iz 2011. godine pokazuju da 60 odsto parova u Srbiji nema riješeno stambeno pitanje. 

"Mi ćemo nove podatke imati 2021. godine kad budemo imali nov popis, ali sada procenjujemo da se situacija nije bitno promijenila", rekla je Dejanovićeva. 

Prema njenim riječima, sredstva za gradnju stanova biće obezbijeđena iz novog investicionog ciklusa koji je nedavno najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Vučić je nedavno najavio da će prije kraja godine biti pokrenut novi investicioni ciklus, vrijedan između pet i 10 milijardi evra. 

On je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumijevati projekte za razvoj cijele Srbije. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина