Aleksandar Vučić u Davosu

Za dvije godine napredak u medijima na koji ćemo biti ponosni

  • 22.01.2019. 16:32

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je uvjeren da će Srbija, u saradnji sa međunarodnim profesionalnim udruženjima, za godinu-dvije postići napredak u oblasti slobode medija na koji će biti ponosna.

Govoreći na sesiji "Medijske slobode u uslovima krize", Vučić je rekao da onoliko koliko je ponosan na ekonomske reforme i očuvanje mira i stabilnosti u regionu, toliko nije ponosan zbog kritika na račun slobode medija u Srbiji. 

On je istakao da je Srbija uspjela da znatno unaprijedi svoju ekonomiju i da prvi put ima tri godine zaredom suficit u budžetu, rast BDP-a od 4,5 odsto i smanjenje javnog duga sa 79 na manje od 50 odsto, prenijeli su beogradski mediji. 

Kada je riječ o slobodi medija u Srbiji, Vučić navodi da je glavni problem izrazita polarizacija medija. 

Vučić je napomenuo da nije ponosan zbog činjenice da Srbija nije dobila dobre ocjene posljednjih godina od "Reportera bez granica", kao i "Fridom hausa", te izrazio uvjerenje da će se to promijeniti. 

Na ovom panelu učestvuju i ruska novinarka Tina Kandelaki, izvršni urednik "Vašington posta" Martin Baron, glavni urednik i predsjednik Rojtersa Stiven Adler i Metju Galicija iz "Mundus džurnalizma". 

Prema procjenama, Svjetski ekonomski forum u Davosu, koji je počeo danas i trajaće do 25. januara, trebalo bi da okupi više od tri hiljade učesnika iz 115 ekonomija svijeta. 

Među više desetina šefova država i vlada, učešće su potvrdili njemačka kancelarka Angela Merkel, izraelski premijer Benjamin Netanjahu i japanski premijer Šinzo Abe. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина