Vulin: Zlo koje nije mogla Albanija, Srbiji učinio NATO

  • 24.03.2021. 21:04

Predsjednik Pokreta socijalista (PS) i ministar policije Srbije Aleksandar Vulin reagovao je danas na objavu premijera Albanije Edija Rame povodom godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, konstatacijom da su ono što Albanija nije mogla da učini Srbiji, učinili NATO bombarderi.

"Premijer zemlje u kojoj je "žuta kuća", morao bi da traži oproštaj što su u njegovoj zemlji otetim Srbima vadili organe i prodavali ih, a ne da vrijeđa zemlju i narod čijoj istoriji i kulturi može samo da zavidi", naveo je Vulin.

Dodao je da su "ono zla što Albanija nije mogla da nam učini", učinili NATO bombarderi i da se zato Albanija građanima Evrope zahvalila "kako je mogla i znala" i da im je, navodi Vulin, poslala narko-dilere, "najbolji dio svog društva" da potruju djecu u zemljama Zapada.

"Rama pamet da izvozi ne može, ali zato je bez premca u izvozu narkotika", rekao je on i uz sarkazam dodao da bi, u slučaju da se Albanija nešto naljuti na EU i uvede im sankcije, pola EU bi upalo u apstinentsku krizu".

Vulin koji je napravio aluziju i na Ramin stil oblačenja komentarom da je Rama u politici ostavio veći trag zasmijavajući kolege izborom šarenih čarapa i cipela, nego što je, kaže, iznio neku ideju vrijednu pažnje.

Albanski premijer Edi Rama objavio je danas na svom Twitteru, a povodom godišnjice NATO agresije na SRJ, govor tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona od 24. marta 1999. godine, u kome traži bombardovanje Beograda, a za koji je rekao da je neizbrisiv datum u istoriji američko-albanskih odnosa.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)