Ministar unutrašnjih poslova

Vulin: Zašto nijedan evropski zvaničnik ne posjeti srpske grobove?

  • 24.02.2021. 14:26

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da udžbenik istorije moraju napisati srpski izdavači, a ne dozvoliti da strani izdavači objašnjavaju šta je Јasenovac, a šta Srebrenica, te da ne može da razumije da nijedan evropski zvaničnik nikad nije posjetio srpske grobove.

- Ne mogu da razumijem da bijele marame majki Srebrenice zaslužuju poštovanje, a da crne marame srpskih majki ne zaslužuju - rekao je Vulin na sjednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o međunarodnim sporazumima.

On je poručio poslanicima da ne dozvole zaborav Јasenovca i Јadovna /ustaških logora u Drugom svjetskom ratu, gdje su mučeni i ubijani Srbi/.

Vulin je naveo da udžbenik istorije treba da napišu srpski izdavači, jer će se u njemu naći bar stranica o Јasenovcu, a da se za udžbenike iz drugih predmeta, mogu boriti na tržištu, prenijeli su beogradski mediji.

- Ne treba da dozvolimo da nam strani izdavači objašnjavaju šta je Srebrenica, a šta je Јasenovac, jer će se naći neka drugosrbijanska bitanga koja će reći da je priča "Dara iz Јasenovca" ratno huškanje - rekao je Vulin.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.