Kosmet  

Vulin: Zabrana - odmazda šiptarskog rukovdstva

  • 04.07.2019. 16:31

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da zabrana ulaska zvaničnicima Srbije na prostor Kosova i Metohiju predstavlja odmazdu šiptarskog rukovodstva i još jedan dokaz da Priština bježi od dijaloga po svaku cijenu.

"Nakon što su doživeli fijasko sa pokušajima da nateraju Srbe da kupuju švercovanu robu iz kamiona, sada pokušavaju da ih kazne time što će im zabraniti ili prekinuti vezu sa državnim rukovodstvom", naglasio je Vulin. 

On je poručio da niko ne može da prekine vezu između Srba sa prostora Kosova i Metohije sa Vladom i predsjednikom njihove države, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"Ovo nije politika, ovo je odmazda, pokušaj da svoj bes iskale na Srbima sa prostora Kosova i Metohije, pokušavajući da prekinu svaku vezu između njih, Vlade Srbije i njihovog predsednika. To neće biti moguće, nikada u tome nisu uspeli, neće ni ovaj put", poručio je Vulin. 

Prema njegovim riječima, najnovija odluka Prištine je test za novu briselsku administraciju - da li su u stanju da ostvare svoj autoritet, da obezbijede bar elementarno kretanje ljudi, kada nisu uspjeli da obezbijede kretanje robe. 

"Nadam se da će nova briselska administracija napustiti praksu saopštenja u kojima obe strane treba da se uzdrže i u kojima stalno pokušavaju da izjednače Srbiju sa šiptarskim rukovodstvom", rekao je Vulin. 

Priština je donijela odluku da nijednom srpskom zvaničniku ne treba dozvoliti ulazak na područje Kosmeta. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)