Ministar odbrane Srbije

Vulin: Vojska Srbije najsigurniji garant mira

  • 07.01.2019. 15:06

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas na jedinstvo Srba gdje god da žive, posebno ističući da je spremna Vojska Srbije najsigurniji garant mira.

Vulin je dan proveo sa pripadnicma Vojske Srbije u bazi "Vrapce", u Kopnenoj zoni bezbjednosti u blizini Medveđe.

On je čestitao u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svim pravoslavnim vjernicima Božić, uz želju da veliki praznik provedu sa porodicama, a iznad svega, da ga provedu u miru.

Komandir baze "Vrapce" major Predrag Milićević istakao je da pripadnici na toj bazi, uz otežane vremenske uslove, i za vrijeme praznika izvršavaju sve postavljene zadatke, bez problema i po naređenjima pretpostavljene komande.

"Obezbeđenje administrativne linije kontrole Kopnene zone bezbednosti funkcioniše po planu i za sada nema nikakvih problema u zoni odgovornosti baze", rekao je Milićević.

Nakon obilaska objekta, Milićević je informisao Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića o dodijeljenim zadacima u Kopnenoj zoni bezbjednosti i dijelu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom koju obezbjeđuju.

U obilasku je bio i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Тагови: