Ministar odbrane Srbije

Vulin: Vojska i policija čuvaju Ustav i zakone

  • 28.11.2018. 17:14

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da vojska i policija Srbije ne čuvaju nikakav režim, već Ustav i zakone, svoju zemlju i granice, kad je potrebno, kao što se i moglo vidjeti kada je bila migrantska kriza.

Vulin je, na sjednici Skupštine Srbije na kojoj je počela rasprava o Prijedlogu zakona o budžetu za 2019. godinu, zahvalio poslanicima za podršku povećanju zarada i budžeta za vojsku, kao i za policiju i pripadnike Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), odnosno za cijeli bezbjednosni sistem, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je istakao da se mora ulagati i u kvalitet života i vojske i policije, jer se pripadnici te dvije službe ne mogu zadržati bez ozbiljnog ulaganja.

Napominjući da i druge armije imaju sličan problem, Vulin je naveo i primjer oružanih snaga Njemačke (Bundesver), koje imaju velike teškoće sa odlivom pripadnika, jer ova služba ne može da se nadmeće visinom primanja sa privatnim sektorom, te dodao da je veoma teško zadržati IT inženjera u vojsci, i u Njemačkoj i u Srbiji.

"Sve su to izazovi sa kojima se borimo i zahvalio bih Skupštini što nam daje podršku i što pozdravlja ulaganja u vojsku", rekao je Vulin.

On je pozvao da se "nekoliko institucija koje su zaista važne ovom narodu čuvaju od politike".

"Vlast ih ne koristi u političke svrhe, daleko do toga, već naprotiv, poštuje njihov patriotizam, njihovu stručnost i to je sve što tražimo od vojske i policije", rekao je Vulin.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм