Ministar odbrane Srbije

Vulin: Vježba "Vek pobednika" pokazala snagu države

  • 26.11.2018. 16:51

Nedavno održana vježba Vojske Srbije "Vek pobednika 1918-2018" pokazala je svijetu da srpska država postoji, da je jaka i da je jača nego što je bila prije jednog vijeka, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je, poslije dodjele priznanja zaslužnima za uspješnu realizaciju te vježbe, istakao i da je snažna vojska uvijek dokaz snažne države i da nema snažne države bez snažne vojske. 

Vulin je naglasio da je ponosan na borbenost, upornost, hrabrost i obučenost pripadnika Vojske Srbije, dodavši da će dati sve od sebe da budu još bolje opremljeni. 

On je istakao i da ta vježba nije predstavljala prijetnju za bilo koga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"Država Srbija nikome i nikada nije pretila. Ne treba nam tuđa zemlja, vazduh ili voda, ne treba nam ništa što nije u našim granicama, što nije zacrtano i zapisano vekovima iza nas, ne treba nam ničije", rekao je Vulin. 

On je naveo i da je Srbija uvijek imala sjajne vojnike i da je, kako je rekao, umije i da ih cijeni. 

"Malo je naroda koji kao srpski znaju vrednost mira i slobode", rekao je ministar odbrane Srbije. 

Vježba sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" održana je na 10 lokacija povodom obilježavanja stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata. 

Učestvovalo je oko osam hiljada pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 645 borbenih sistema i sredstava i 24 vazduhoplova.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.