Ministar odbrane Srbije

Vulin: Unutrašnja nestabilnost najveća opasnost

  • 05.01.2019. 11:36

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su najveća opasnost za Srbiju unutrašnji sukobi i nestabilnost, a ne spoljni faktori.

On je ocijenio da se nestabilnost rješava izborima i napomenuo da će izbore raspisati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ako procijeni da je to u državnom i nacionalnom interesu. 

"Mislim da jesu s obzirom da imate najavu sukoba, pokušaje da se unutar Srbije izazove sukob na političkoj osnovi i da oslabi pozicija zemlje", rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije. 

On je ukazao da je Srbija jedina zemlja na svijetu gdje se opozicija protivi izborima, jer, obično je vlast ta koja govori da nije vrijeme za izbore. 

"Pustite političke partije i građane da kažu šta misle o svemu što se dešava, o svima nama koji smo na političkoj sceni i posle toga možete da krenete dalje. Ako imate nejasnu situaciju u kojoj će da kažu - mi ćemo da se skupimo pa ćemo izaći na ulicu i reći ćemo da te treba smeniti, postavlja se pitanje a što to da ne uradite na izborima", rekao je Vulin. 


 

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм