Ministar unutrašnjih poslova

Vulin: Pružena ruka prema BiH ostala u vazduhu

  • Извор: Танјуг
  • 19.10.2021. 16:48

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da je Republika Srbija ispružene ruke za saradnju donijela odluku da sve optužnice za ratne zločine ponudi tužilaštvu Bosne i Hercegovine dok, sa druge strane, za pokušaj ubistva predsjednika Vučića u Potočarima još nema nikakve optužnice.

- Podsjetiću vas da je Srbija donijela odluku da sve optužnice za ratne zločine ponudi Tužilaštvu BiH. Nisam čuo odjek sa druge strane, ni hvala, a još manje sam čuo - uzmite vi naše optužnice - rekao je Vulin u parlamentu.

On je ocijenio da je ruka koju je pružila Srbija ostala u vazduhu, navodeći da nema tajnih optužnica u Srbiji te da je sve predato Tužilaštvu i pravosuđu BiH.

- Pravosuđe BiH nije odgovorilo na isti način - kazao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Istakao je da se još ne zna ko je pokušao da ubije predsjednika Vučića, ali da vjeruje da će se uprkos proteklom vremenu naći izvršioci.

- Imali smo pokušaj ubistva Vučića u Potočarima, još nema slučaja, još nema optužnice. Ne znamo ko je pokušao da ubije predsjednika Vučića uz sve kamere ovog svijeta. MUP Republike Srbije je pokrenuo istragu i vjerujem da ćemo, iako je prošlo puno godina, nažalost, naći ko su izvršioci, a i oni koji su inspiratori - nalogodavci, jer ono nije bilo slučajno, ono je bilo organizovani pokušaj ubistva - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Govoreći na temu odnosa BiH prema Kosovu i Metohiji, istakao je da izjave pojedinih članova Predsjedništva BiH loše utiču na dobrosusjedske odnose.

- Kad član Predsjedništva BiH kaže da bi on priznao Kosovo to je jako teško da to dobro utiče na dobrosusjedske odnose. To je nepoštovanje politike sopstvene zemllje, ustava te zemlje - rekao je ministar policije.

Takođe, ministar je rekao da policija Republike Srbije uživa povjerenje svih građana i da zakon sprovodi poštujući sve građane, bez obzira na vjeru i naciju.

- Policija uživa iskreno poštovanje svih građana Srbije bez obzira na veru i naciju, zato što se i tako ponašamo prema svim građanima vodeći računa o načinu života naravno, poštujući to beskrajno, ali kad je zakon u pitanju, sprovođenje zakona, nema nikakve razlike - poručio je ministar.

Kako je dodao, nije u pitanju njegova retorika.

- To što mislim, mislim da je dobro za sve građane Srbije, za mir, za dobrosusjedske odnose, mir i napredak, potrebno je bar dvoje. Za sukob, za rat, za obustavljanje saradnje dovoljna je jedna budala, teško je biti usamljen u tome - poručio je ministar.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана