Predsjednik Pokreta socijalista

Vulin: Potrebno je veliko okupljanje koje je pokrenuo Vučić

  • 02.02.2020. 21:16

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kazao je da je pred predstojeće izbore veliko okupljanje koje je predsjenik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo sada potrebnije nego ikada.

"Zato što izbori koji nas očekuju, jesu izbori na kojima će se svaki glas računati protiv Aleksandra Vučića i oni glasovi koji odu na druge liste i oni glasovi koji ne odu nigde, odnosno oni koji ne budu učestvovali na izborima, svi će biti pripisani protiv Aleksandra Vučića", istakao je Vulin u Novom Sadu gdje je Pokret socijalista Vojvodine održao Pokrajinsku izbornu konferenciju.

Vulin je rekao da Pokret socijalista nije partija koja mijenja strane, da nikada sa partijama DOS-a nisu željeli da učestvuju u komadanju, izdaji i prodaji Srbije i zato su sa SNS od osnivanja, saopštio je PS.

On je dodao da je zato potrebno jedinstvo, da je potrebno da se okupe i organizuju.

"Zato verujem da mi, kojima je Srbija iznad svega, treba da budemo zajedno. Ja sam više puta razgovarao sa predsednikom Vučićem o budućem dogovoru između PS i SNS, mi ćemo se lako i brzo dogovoriti kada za to dođe vreme, ali ono što je najvažnije jeste da će Pokret socijalista uvek biti tu uz politiku Aleksandra Vučića i da ćemo uvek biti tu uz naše saborce i prijatelje i da nikada nećemo menjati stranu", naglasio je Vulin.

On je takođe poželio sreću novom rukovodstvu.

"Pokret socijalista u sklopu svojih redovnih aktivnosti vrši izborne konferencije kroz čitavu svoju organizaciju. Danas sam srećan što je Pokrajinski odbor dobio novo rukovodstvo. Na prvom mestu se zahvaljujem poslaniku Bojanu Torbici što je uvek bio vredan, pouzdan i hrabar i koji je uspešno vodio pokrajinsku organizaciju. Novom predsedniku, drugu Palimiru želim puno sreće, puno energije i da bude vredan onih koji su bili pre njega ".

Sjednici je prisustvovao i potpredsjednik SNS Miloš Vučević koji je zahvalio na pozivu Pokretu socijalista u ime Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

"Pozivam naše koalicione partnere iz Pokreta socijalista da se pripremaju za predstojeće izbore koji svakako neće biti laki, veliki su izazov, posebno su složeni i teški za one koji hoće da ostvare dobar izborni rezultat, za one koji hoće da budu još odgovorniji prema građanima", rekao je Vučević.

On je rekao da je Pokret socijalista iskren koalicioni partner SNS- u.

"Nikad se nisu sklanjali i pomerali od teških tema, nisu bežali, sa nama su donosioci svih odluka koje su važne. Tu je ministar Vulin koji je uvek spreman da kaže nešto što nije lako reći, ali je svakako bitno da se čuje iz Srbije i da građani Srbije čuju. Verujem da ćemo u narednom periodu, a to je ovaj mesec, definisati naše odnose i da predstoji dobra pretpostavka da ćemo nastaviti predizbornu koaliciju", zaključuje Vučević.

Novoizabrani predsjednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista Palimir Tot istakao je da se Pokrajinski odbor uveliko sprema za izbore i da će u tom smislu novo rukovodstvo masovno obilaziti svoje opštinske i gradske odbore.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник