Ministar odbrane Srbije

Vulin posjetio srpske gardiste u Moskvi

  • 23.06.2020. 21:16

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posjetio je u Moskvi 75 pripadnika Garde Vojske Srbije koji će sutra na Crvenom trgu učestvovati na Paradi pobjede povodom obilježavanja 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Vulin je istakao da su srpski gardisti dobro, zdravi su, uložili su ogroman napor i biće na visini zadatka, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Sutra će pokazati kako izgledaju potomci pobednika iz Drugog svetskog rata. U ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije danas sam ih pozdravio i poželeo im mnogo uspeha i da još jednom pokažu da su Srbi narod koji iznad svega ceni slobodu, da su uvek bili na pravoj strani sveta i da su uvek bili narod koji nepogrešivo bira slobodu i pobedu", rekao je Vulin.

Zamjenik komandanta Garde pukovnik Željko Gavrilović rekao je da su pripadnici te jedinice završili pripreme i da su spremni za Paradu pobjede.

"LJudstvo je maksimalno motivisano, svesno ukazanog poverenja, daće maksimum po pitanju strojeve izgrađenosti i na najbolji način prikazati da smo pripremljeni da našu vojsku i državu predstavimo u najboljem svetlu", istakao je Gavrilović.

Gardiste Vojske Srbije posjetili su i zamjenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković i pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković.

Parada pobjede biće održana na Crvenom trgu, na mjestu gdje je Crvena armija 1945. godine proslavila pobjedu nad fašističkim silama Osovine.

Na čelu ešalona Garde biće komandant gardijskog bataljona potpukovnik Dragan Jakovljević.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок