Ministar odbrane Srbije

Vulin poručio Hrvatskoj: Napali ste srpske ljekare, ministre i vojsku

  • 10.04.2020. 20:02

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uporedio je danas napad hrvatskih medija na metode kojima se Srbija borbi protiv Kovida-19 sa negiranjem zločina nad Srbima u akciji "Oluja" i minimiziranjem jasenovačkog genocida.

U saopštenju koje je medijima dostavila informativna služba Ministarstva odbrane, navodi se da je Vulin opštužio hrvatske medije da su napali Srbiju i Aleksandra Vučića, srpske ljekare, ministre, vojsku i to na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske a iznoseći glasno ono što, kako kaže, ne smije da izgovori Vlada Hrvatske.

Vulin u saopštenju tvrdi da se Srbija protiv Kovid-19 virusa bori brzo, uporno i organizovano i organizovanije od mnogih bogatijih zemalja, a da to pokazuju brojevi zaraženih i preminulih.

"To pokazuju i paketi pomoći privredi i građanima, kao i besprijekorno funkcionisanje svih službi države Srbije od zdravstva do vojske", naveo je Vulin.

On navodi i da za razliku od napada hrvatskih vladinih medija, u Srbiji niko nije ni pomislio da napada Hrvatsku, kritikuje njene mjere ili da pravi poređenja sa Hrvatima o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili broju inficiranih bolnica, staračkih domova...

"Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima", tvrdi Vulin i dodaje da će i Srbi i Hrvati izliječiti koronu, ali da mnogi u Hrvatskoj nikada neće izliječiti komplekse koje osjećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima.

On je Hrvatskoj poželio da se uspješno izbori s virusom, sa što manje oboljelih i mrtvih i poželio im je "da nauče da neće izbjeći ni jednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju".

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок