Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Pokušaj suđenja srpskoj državi i narodu

  • 30.06.2021. 21:09

Današnja presuda nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbjednosti Srbije Јovici Stanišiću i Franku Simatoviću predstavlja pokušaj suđenja srpskoj državi i narodu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je istakao da Haški tribunal nije stvoren da bi sudio pravedno, već da bi se prije svega sudilo Srbima i Srbiji, te ocijenio da je ovaj sud još više posvađao balkanske narode.

On je naglasio da je u slučaju hrvatskih generala Mladena Markača i Ante Gotovine tadašnji Haški tribunal promijenio svoja pravila i rekao da, ako nema neposrednog izvršenja, onda nema ni zločina.

- Nekoliko godina kasnije promijenili su svoja pravila i rekli da takva mogućnost postoji da bi osudili Stanišića i Simatovića - rekao je Vulin za TV Pink.

Vulin je ukazao i da je i biritanski Gardijan u jučerašnjem izdanju objavio članak u kojem je precizno napisano kako će danas biti presuđeno i sa kojim ciljem, odnosno da se eksplicitno dokaže navodna uloga Srbije u Hrvatskoj i BiH.

Vulin je ocijenio da nikako nije slučajno ni što je nedavno baš crnogorski parlament donio rezoluciju o Srebrenici jer se znalo da će baš ona da najviše pogodi Srbiju.

Mehanizam za krivične sudove u Hagu osudio je danas na po 12 godina nekadašnje čelnike Državne bezbjednosti Јovicu Stanišića i Franka Simatovića za podržavanje i pomaganje u, kako je navedeno u presudi, ubistvima, deportacijama i progonima u Šamcu, u BiH.

(Izvor: SRNA)

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок