Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin Plenkoviću: Ko nije osudio klanje Srba, "Oluja" mu djeluje kao legitimna akcija

  • Извор: СРНА
  • 05.08.2021. 13:29

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da onome ko nije osudio klanje Srba u Јasenovcu i Јadovnu, njemu "Oluja" djeluje kao legitimna akcija i čin milosrđa.

Ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena ni danas, zato i proslava najvećeg etničkog čišćenja u Evropi - rekao je Vulin, povodom izjave Plenkovića, koji je na proslavi godišnjice "Oluje" u Kninu rekao da je "proslava "Oluje" - dan pobjede".

Vulin je istakao da ko 9. maja ne obilježava Dan pobjede protiv nacista i ustaša, taj "Oluju" proslavlja kao "Dan pobjede", saopšteno je iz MUP Srbije.

- Ustaše su do poslednjeg sekunda trajanja NDH imale nepodeljenu podršku svih slojeva hrvatskog naroda i posebno katoličke crkve - naveo je Vulin.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je na obilježavanju 26 godina od "Oluje" u Kninu poslao poruku Srbiji, navodeći da Hrvatska nikome neće dopustiti da dovodi u pitanje legitimitet te vojno-policijske operacije.

U akciji "Oluja" u avgustu 1995. godine sa vjekovnih ognjišta protjerano je više od 220.000 Srba. Na spisku "Veritasa", zaključno sa jučerašnjim danom, je 1.877 poginulih i nestalih, od kojih je 65 odsto civila.


  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб