Ministar odbrane Srbije

Vulin: Orić laže da Vučić želi da ga ubije

  • 29.12.2018. 14:36

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je laž tvrdnja ratnog komandanta tzv. Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi njegovu glavu, te poručio da nikoga u Srbiji Orić ne zanima, osim da bude pravosnažno osuđen za ratne zločine.

"To je laž sa ciljem da se sukobi u BiH i sa Srbijom stvore i uvećaju. On je lice iz krimogene strukture i nije predmet naše službe bezbednosti, jer treba da odgovara pred pravosudnim organima i žao mi je što to nije urađeno", rekao je Vulin. 

On je na konferenciji za novinare u Beogradu istakao da je Srbiji stalo do odnosa sa Bošnjacima i do mira u BiH. 

"Zato kažem da Naser Orić nikoga u Srbiji ne zanima, samo nas zanima da on bude pravosnažno osuđen. Orić je neosuđeni ratni zločinac, kriminalac, a sada i lažov...On je ratni zločinac, nije ratni komandant, već zločinac i kriminalac i lažov", naveo je Vulin. 

On je podsjetio da je Orić ranije govorio kako često dolazi u Srbiju kod prijatelja sa kojima ide u lov, zabavlja se, a sada govori da u Srbiji žele da ga ubiju, prenijeli su beogradski mediji. 

"Želi da privuče pažnju i da mu se možda dodeli državno obezbeđenje, da ne plaća svoje privatno ili da se zaštiti od svojih prijatelja kriminalaca", ocijenio je Vulin. 

On je rekao da iz BiH prije svega treba da odgovore na pitanje ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici, a ne da se bave izjavama ljudi poput Orića.