Ministar odbrane Srbije

Vulin: Njemačko naoružavanje Kosova - kršenje međunarodnog prava

  • 22.07.2020. 13:17

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je povodom informacija da Njemačka naoružava takozvanu vojsku Kosova, da to predstavlja kršenje međunarodnog prava, ali i da je poruka Srbiji

"Naoružati vojsku koja po Rezoluciji 1244 ne smije da postoji je kršenje međunarodnog prava, gaženje zakona Njemačke ali i poruka Srbiji", rekao je Vulin, reagujući na medijske napise da je njemački kancelar Angela Merkel dala zeleno svjetlo da Nijemci naoružavaju takozvano Kosovo.

Prema njegovim riječima, dati oružje šiptarskim teroristima, čije vođe imaju haške optužnice za ratne zločine, a nadati se miru i stabilnosti regiona, predstavlja ili licemjerje ili ludilo.

"Kada Njemačka pokazuje vojnu silu, cio svijet treba da se zabrine za svoju budućnost. Istorija se ponavlja", rekao je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Prema pisanju Sputnjika, Njemačka, koja propagira pregovore Prištine i Beograda, ugovara sa samoproglašenim Kosovom kupovinu oružja i vojne opreme i tako krši sopstvene zakone.

U tekstu se navodi da vlasti u Prištini mjesecima pregovaraju sa njemačkim obavještajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova, a u fokusu im je i dopuna lakog artiljerijskog oružja i savremeno pješadijsko naoružanje.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)