Ministar odbrane Srbije

Vulin: Najveća prijetnja su neosuđeni teroristi u Prištini

  • 28.03.2019. 20:58

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da glavna bezbjednosna prijetnja Srbiji dolazi sa Kosova i Metohije, a lansiraju je neosuđeni teroristi koji danas vode privremene institucije samouprave u Prištini.

Vulin je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslaničko pitanje, rekao da su to potpuno nepredvidivi ljudi koji su na slobodi ne zato što su nevini, već zato što su svjedoci njihovih zločina pobijeni. 

"Politika uslovljavanja, taksi, čestih incidenata, napada na srpsko stanovništvo i izazivanje sukoba, najveća je bezbjednosna prijetnja za Srbiju i Srbe", istakao je Vulin. 

Prema njegovim riječima, "sva politika šiptarskog rukovodstva jeste u tome da izazovu incident, sukob, nakon koga bi Srbija bila optužena za prekojmjernu upotrebu sile i nakon koje bi se pozvali u pomoć veliki i moćni zaštitnici", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"To je sva politika šiptarskog rukovodstva i sve što rade, rade kako bi izazvali Srbiju, njenu vojsku, policiju i njene bezbjednosne strukture, da upotrebe silu i onda zakukaju za pomoć i gledaju da opet privuku tuđu djecu da ginu za njihove ciljeve. Uostalom i šta se drugo može očekivati od neosuđenih terorista", naglasio je Vulin.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.