Ministar odbrane Srbije

Vulin: Krstičević da shvati da više ne važe rasni zakoni NDH

  • 08.09.2019. 17:26

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da njegov hrvatski kolega Damir Krstičević treba da razumije da ovo nije ni 1991. ni 1941. godina i da više ne važe rasni zakoni iz Nezavisne države Hrvatske kada se branilo Јevrejima i Srbima da se slobodno kreću.

"Ako hrvatska vojska poželi da u svojim uniformama ili u civilu dođe da položi vijence na grob od ustaša pobijenih Srba u Šidu, biće pušteni da se pomole na grobovima mučenika i niko ih u tome neće spriječiti niti će u klanjanju žrtvama ustaškog genocida vidjeti zlu namjeru", poručio je Vulin.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević poručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Vulinu da moraju razumjeti da "ovo više nije `91, pa da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kada žele".

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, juče ujutro je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obilježavanju dana Јasenovačkih novomučenika i bila je na vrijeme i po uobičajenoj proceduri najavljena.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.