Ministar odbrane Srbije

Vulin: Krstičević da shvati da više ne važe rasni zakoni NDH

17:26, 08.09.2019.
Izvor: Srna
a
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da njegov hrvatski kolega Damir Krstičević treba da razumije da ovo nije ni 1991. ni 1941. godina i da više ne važe rasni zakoni iz Nezavisne države Hrvatske kada se branilo Јevrejima i Srbima da se slobodno kreću.

"Ako hrvatska vojska poželi da u svojim uniformama ili u civilu dođe da položi vijence na grob od ustaša pobijenih Srba u Šidu, biće pušteni da se pomole na grobovima mučenika i niko ih u tome neće spriječiti niti će u klanjanju žrtvama ustaškog genocida vidjeti zlu namjeru", poručio je Vulin.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević poručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Vulinu da moraju razumjeti da "ovo više nije `91, pa da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kada žele".

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, juče ujutro je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obilježavanju dana Јasenovačkih novomučenika i bila je na vrijeme i po uobičajenoj proceduri najavljena.