Dan pobjede

Vulin: Generacije će morati da se bore protiv nacizma

  • 09.05.2019. 13:10

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin položio je, povodom Dana pobjede nad fašizmom, vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali i poručio da je slobodni svijet 9. maja 1945. godine uz strašne žrtve pobijedio Treći rajh, ali nije nacizam čija je ideologija živa i danas.

"Kada ne znate ko je streljao srpsku decu u Goraždevcu na reci Bistrici, kada niko nikada nije odgovarao za to što je Srbija bila brutalno bombardovana, komadana, razapinjana, kada niko nije odgovarao za našu pobijenu decu, žeteoce u Starom Grackom, hiljade pobijenih Srba u BiH i Hrvatskoj, kada niko nije odgovarao za stotine hiljada proteranih Srba u akciji "Oluja" i za hiljade Srba ubijenih nakon dolaska međunarodne zajednice na Kosmet, kao ni za zlo učinjeno srpskom narodu - onda znate da je nacizam i dalje živ", rekao je Vulin. 

On je ocijenio da će generacije morati da se bore protiv nacizma onih koji danas stvaraju "veliku Albaniju", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"Nacizam i danas postoji, i ova generacija, a bojim se i generacije posle nas, moraće da se bori sa njim, moraće da se bori sa onima koji stvaraju veliku Albaniju, sa onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa svima u čijim glavama je nacizam veoma živ", poručio je Vulin. 

Vulin je vijenac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića i zamjenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Ilije Todorova. 

"Treći rajh je pobeđen, nacizam nije. Slava herojima, borićemo se do konačne pobede. Srbija je uvek bila i biće na pravoj strani sveta. Slava pobednicima", upisao je Vulin u spomen-knjigu.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник