Ministar odbrane Srbije

Vulin: Džaferović se najdirektnije umiješao u unutrašnja pitanja Srbije

20:28, 23.05.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović razgovorom sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo najdirektnije umiješao u unutrašnja pitanja Srbije.

Vulin je naveo da je DŽaferović na taj način, još jednom, pokušao da "zabije nož u leđa" predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je istakao da DŽaferović ne poštuje ustav sopstvene zemlje, niti Srbe koji žive u BiH.

Republiku Srpsku će, naglasio je, smatrati kao posebnu državu, a ne kao dio BiH, dok god DŽaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

Prema njegovim riječima, izbor na DŽaferoviću, prenose beogradski mediji.

On je naveo da se DŽaferović "usaglašava" sa Aljbinom Kurtijem o "nekakvoj promjeni granica" umjesto da mu kaže da je politika BiH ta da ne priznaje lažnu državu Kosovo već da je Kosovo samo dio Srbije i ništa više.

Vulin je rekao da DŽaferović treba da bude zahvalan Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da umjesto toga razgovara sa lažnim premijerima i miješa se u unutrašnja pitanja Srbije.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopšteno je da su DŽaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dvije zemlje.