Ministar odbrane Srbije

Vulin: Država jaka koliko i vojska

  • 27.09.2019. 16:33

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas na svečanoj promociji najmlađih podoficira Vojske Srbije u Takovu da je država jaka onoliko koliko i njena vojska, a slobodna samo onoliko koliko može da odbrani svoju slobodu.

"Ovo je vojska koja je ponosna na sebe i na svoju prošlost i koja je pouzdana u svoju budućnost. Ovo je vojska koja sme da kaže da se suprotstavljala agresiji NATO pakta, vojska koja sme da kaže da je vojska srpskog naroda gde god srpski narod živi", rekao je Vulin na svečanosti u Spomen-kompleksu Drugi srpski ustanak.

On je istakao da je Vojska Srbije danas bogatija za podoficirski stroj, a država Srbija za osjećaj sigurnosti, stabilnosti i mira, te poručio da dokle god ima ovakvu vojsku, Srbija će biti mirna, sigurna i stabilna, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Predsjednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je da će se od danas promocija podoficira Vojske Srbije obavljati "u Miloševom Takovu", odakle su i ustanici prije više od dva vijeka krenuli u oslobađanje Srbije i gdje je započet Drugi srpski ustanak.

Promociji povodom završetka školovanja 14. klase Osnovnog kursa za podoficire i 46. klase Srednje stručne vojne škole, i njihovog promovisanja u prvi podoficirski čin, prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i članovi proširenih kolegijuma.

Svečanost je završena defileom jedinica i atraktivnim naletima "orlova" i helikoptera "gama", Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, a prisustvovali su i komandanti jedinica i glavni podoficiri brigada i centara za obuku Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, rodbina i prijatelji najmlađih vodnika.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.