Ministar odbrane Srbije

Vulin: Đukanović bez dokaza zločin u Srebrenici naziva "genocidom"

  • 22.02.2020. 12:46

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, kao osnivaču "nove vjere i crkve", nije potreban dokaz da bi za razbijanje SFRЈ okrivio Srbe i da zločin u Srebrenici nazove "genocidom".

Reagujući na izjavu Đukanovića da je stav Crne Gore o pitanju Srebrenice jasan i da će, ako treba i prisustvom komemoraciji u Srebrenici pokazati pijetet prema žrtvama tog, kako je naveo genocida, Vulin je rekao kako crnogorski predsjednik tako naziva zločin u Srebrenici, a da 3.000 ubijenih Srba u Podrinju nije vrijedno ni pomena.

Vulin je naveo kako Đukanović ne okrivljuje slovenačke separatiste za napad na ЈNA, ne osuđuje ubijanje Srba u gradovima od Tuđmanovih ustaša, preglasavanje Srba u BiH i sprovođenje Islamske deklaracije, a ne osuđuje ni zločine OVK i NATO agresiju.

On je naveo da Đukanović "osniva crkvu i kao svaki osnivač vjere koji je doživio prosvjetljenje ima potrebu da sljedbenicima objasni kako je nastao svijet".

"Vulin je naglasio da "vjernici Milove crkve nestrpljivo očekuju da Đukanović tačno objasni za koje svoje riječi i djela u vrijeme dok je vladao Srbima kao Srbin se duboko i iskreno kaje i koje je `nesreće` izazvao srpskom politikom koju je sprovodio sve do 1999. godine", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Savle je nakon prosvetljenja postao Pavle i prestao je da proganja hrišćane, Milo je nakon prosvetljenja počeo da progoni pravoslavne hrišćane i ostao je Milo", zaključio je Vulin.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.