Ministar odbrane Srbije

Vulin: Borbena gotovost vojske Srbije nije umanjena

  • 08.04.2020. 15:44

Vojska Srbije pomaže u borbi protiv virusa korone i njena borbena gotovost nije umanjena, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Pomažemo u borbi protiv virusa kovid-19, ali nikada ne zaboravljamo da je naša osnovna funkcija da čuvamo svoju zemlju i da naša borbena gotovost bude na najvišem mogućem nivou", poručio je Vulin, koji je danas posjetio pripadnike 72. brigade za specijalne operacije na osnovnoj snajperskoj obuci u rejonu Šapca.

Vulin je istakao da čak ni virus korona nije uspio da umanji borbenu gotovost vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Mi se svakodnevno pripremamo, obučavamo, radimo da jednog dana, kada i ova pošast prođe, budemo u potpunosti spremni da zaštitimo našu zemlju. Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena", naglasio je Vulin.

Major Ivan German naveo je da se polaznici osnovne snajperske obuke biraju u svojim matičnim jedinicama na osnovu dobrovoljnog prijavljivanja, a moraju da budu odlični strijelci i odlično fizički pripremljeni.

On je objasnio da osnovna snajperska obuka traje tri nedjelje, tokom kojih se realizuje oko 25 gađanja pripremnih i jedinačnih bojnih, te završna taktička vježba sa bojnim gađanjem pod nazivom "Upotreba snajperskih parova u rješavanju talačke situacije".

"Završna vježba traje tri dana tokom kojih treba da prođu 50 kilometara kondicionog marša pod opterećenjem uz rješavanje taktičkih zadataka, a posljednjeg dana ocjenjuje se gađanje svakog snajperskog para", naglasio je major German.

Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.