Ministar odbrane Srbije

Vulin: Bez rušenja Vučića nema priznanja Kosova

  • 24.11.2018. 10:24

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da "jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bude srušen i zamijenjen nekim poslušnim i slabim".

"Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i oni iz međunarodne zajednice koji mu dopuštaju da uvodi takse i krši S SP i CEFTA sporazum to znaju. Zato je uvođenje taksi i pokazivanje sile prema Srbima u Kosovskoj Mitrovici deo jedne iste akcija koja za svoj cilj ima na prvom mestu rušenje Vučića kao nužni preduslov za priznanje celovitog i jedinstvenog Kosova", naveo je u saopštenju za javnost Vulin.

On je istakao da, međutim, "dok Vučić vodi Srbiju ideja nezavisnog Kosova će trpjeti poraze, a to mu velike sile neće oprostiti".

Haradinaj je ranije izjavio da carine od 100 odsto na robu iz Srbije neće biti ukinute dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.