Vojska spremna da sačuva Srbe gdje god se nalaze

Vulin: Ako neko proba da uznemiri Republiku Srpsku, Vojska Srbije je tu

  • 14.04.2020. 19:27

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da svi migranti koji trenutno borave u Srbiji moraju da poštuju zakone Srbije i ne izlaze iz karantina u migrantskim centrima.

Vulin je rekao da će nagraditi dva pripadnika Vojske Srbije koji su pucali u vazduh da bi spriječili nedavni pokušaj jedne sirijske porodice da izađe iz karantina-kampa u Krnjači kod Beograda.

- Tada se okupilo stotinak migranata koji su htjeli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh - istakao je je Vulin.

On je naveo da ti vojnici nikoga nisu povrijedili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike.

- Svako ko pomisli da može da ugrozi vojnika, pripadnika Ministarstva odbrane, mora da zna da će loše proći - rekao je Vulin za Televiziju "Hepi".

On ističe da je Vojska Srbije spremna da sačuva Srbe gdje god se nalaze.

“Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju", kazao je Vulin

On je naglasio da su lažne priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije, te dodao da svi oni žele da odu iz Srbije.

- Svi će biti u kampovima i niko ne treba da ih se plaši. Više od 8.000 migranata na teritoriji naše zemlje nalazi se u 18 prihvatnih centara. Imaju sve što im je potrebno, ali nema izlaska, to je karantin - rekao je Vulin.

On je naveo da postoje precizni podaci o broju oboljelih vojnika od virusa korona, ali da su to podaci sa kojima se ne izlazi u javnost, te napomenuo da 99,9 odsto ima lakše simptome i da se nalaze u karantinu.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина