Predsjednik Srbije

Vučićeva čestitka Putinu: Dan branilaca otadžbine je više od praznika

  • 22.02.2020. 21:06

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom praznika Dana branilaca otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i poručio da je Dan branilaca otadžbine više od praznika.

U čestitki se navodi da je Dan branilaca otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom, saopšteno je iz Predsjedništva.

- Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde - navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

Podsjeća da su Srbija i Rusija, u težnji da svijet bude bolje mjesto za buduća pokoljenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobjeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.

- To nas obavezuje da junačka djela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsjećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda - naveo je Vučić u čestitki.

Dodaje da Rusija uvijek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje.

Zahvalio je predsedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.  

- Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dviju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanj - navodi se u čestitki predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.