"Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava"

Dodik i Vučić dogovorili izgradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini

  • 12.09.2021.14:31

U Beogradu je u toku sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je na svom "Instagram" objavio da je povodom 80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen kompleksa manastira Jasenovac, završio dogovor sa Dodikom da se na prostoru Donje Gradine izgradi veliki memorijalni centar.

"To bi trebalo da bude svesrpsko svetilište u koje bismo uložili veliki novac, 80 odsto Srbija i 20 odsto Republika Srpska. Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava", naglasio je Vučić.

Srpski član Predsjedništva rekao je ranije danas da će dominantna tema susreta biti susret Vučića sa Kristijanom Šmitom, koji je, kako je naveo, lažni visoki predstavnik.

Dodik je najavio da će na sastanku sa Vučićem biti riječi i o obilježavanju praznika Dana srpskog nacionalnog jedinstva, slobode i zastave, te o memorijalnom centru Jasenovac.

On je dodao da će razgovarati sa Vučićem o dijelu magistralnog puta dužine 30 kilometara od Gradiške prema Gradini, čija će totalna rekonstrukcija početi iduće sedmice.

Uoči sastanka Vučić je rekao da će Dodika obavijestiti o svom razgovoru sa Šmitom, te da od srpskog člana Predsjedništva BiH želi da čuje informaciju o sudiji Albancu kojeg predlažu za novog stranog sudiju u Ustavnom sudu BiH.