Razgovarao sa britanskim ambasadorom

Vučić: Zakon o Trepči je ništa drugo do otimanje srpske imovine

  • 04.02.2019. 12:43

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sadašnji zastoj u dijalogu Prištinom može da bude prevaziđen samo kada budu ukinute takse na robu iz centralne Srbije i prestanu provokacije, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata Trepča, koji je, "ništa drugo, do otimanje srpske imovine".

On je u razgovoru sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom ukazao na štetnost jednostranih mjera Prištine koje ugrožavaju dijalog sa Beogradom, dodavši da će Srbija uvijek biti opredijeljena za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

Predsjednik Srbije razgovarao je sa Kifom o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji, kao i o procesu izlaska Velike Britanije iz Evropske unije. 

Vučić je izrazio interesovanje Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Velikom Britanijom, kao i nadu da se Bregzit neće odraziti na odnose Londona i Beograda. 

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima da poslije izlaska Velike Britanije iz EU ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji. 

On je dodao da Vlada u Londonu nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji projektima, poput digitalne transformacije i jačanja e-uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu. 

Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da dijeli ciljeve za postizanje stabilnosti i napretka na zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu. 

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм