Predsjednik Srbije

Vučić: Zahvalnost Čepurinu i Rusiji za sve što su učinili za Srbiju

  • 27.06.2019. 13:37

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posjetu ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina, zahvalivši njemu lično i Rusiji za sve što su učinili za Srbiju.

"Pomogli ste nam kada smo u Savetu bezbednosti UN uspeli da zaštitimo svoj narod i zemlju od večne stigme da smo genocidan narod. Kada god nam je bila potrebna pomoć u međunarodnih organizacijama i institucijama vi ste bili uz nas. Zato vam kažem veliko hvala u ime građana Srbije", rekao je Vučić. 

On je naglasio da ni mnoge druge stvari ne bi mogle da budu urađene bez podrške Rusije, uključujući, u ekonomskoj sferi, gradnju gasovoda, koji Srbija nikada nije imala, a uz pomoć Ruske željeznice i najteži dio pruge Beograd-Novi Sad-Subotica, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

"Zajednički smo uspevali sve ove godine da garantujemo, ili uz vašu podršku, punu energetsku bezbednost i sigurnost za sve građane Srbije", rekao je Vučić. 

On je posebno naglasio da je kod ruskog ambasadora zapazio nešto što je rijetko kad je riječ o diplomatskim predstavnicima velikih zemalja, a to je da je u svakom trenutku pokazivao ljubav, a prije svega, poštovanje prema Srbiji. 

Čepurin je tokom oproštajne posjete rekao da je u Srbiji proveo važan dio svog života i da smatra da srpski i ruski narod mogu da napreduju zajedno i imaju sjajnu budućnost. 

"Vidimo da ima napretka i da situacija može da se promeni. Samo treba da idemo korak po korak napred", naglasio je Čepurin. 

On je rekao da je kada je došao u Srbiju vidio da ljudi nisu dovoljno zadovoljni životom, te da je u to vrijeme osjećao veliki pesimizam kod građana, a sada, kako je naveo, vidi napredak, i moralni i ekonomski. 

"To je velika zasluga vlasti i velika stvar", naveo je Čepurin i istakao da Srbija ima mogućnosti da napreduje zbog promjena u upravljanju državom, koja sada ima dobro rukovodstvo. 

Čepurin je poručio da je za zemlju vrlo značajno kada nema velikih podjela i sukoba u društvu. 
 

Тагови: