Predsjednik Srbije

Vučić zahvalio predsjedniku Palaua na odluci o Kosovu

  • 21.01.2019. 14:38

Predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio je predsjedniku Palaua Tomasu Remengesou što je njegova zemlja odlučila da poništi priznanje nezavisnosti Kosova.

Vučić mu je priredio dobrodošlicu ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsjednika Republike.

Rekao je da odnose Beograda i Prištine treba rješavati dijalogom, uz poštovanje principa međunarodnog prava, i izrazio nadu da će biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije.

Kad je riječ o bilateralnim odnosima sa Palauom, predsjednik Srbije je istakao da je potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji stvorena osnova za razvoj saradnje u različitim oblastima.

Memorandumima o razumijevanju izdvojene su oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je Vučić predložio nekoliko konkretnih projekata, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima, kao i u oblasti energetike i informacionih tehnologija.

On je rekao da će Srbija biti lojalan partner Palaua i najavio imenovanje nerezidentnog ambasadora u toj zemlji, kako bi se više radilo na razvoju odnosa dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika Srbije.

Predsjednik Remengeso je rekao da odnosi Srbije i Palaua treba da budu zasnovani na poštovanju, razumijevanju i saradnji, predloživši i intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.

On je, s tim u vezi, izdvojio značaj zaštite čovjekove sredine i smanjenja negativnih posljedica klimatskih promjena. Predsednik Remengeso je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Srbiji, jer će se zbog toga o Srbiji više znati u Palauu i drugim zemljama u tom regionu.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)