Vučić uručio Zaevu prvi kontingent "Fajzerovih" vakcina kao donaciju

  • 14.02.2021. 10:50

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas predsjedniku Vlade Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent od 4.680 "Fajzerovih" vakcina protiv virusa korona, koji je Srbija donirala toj državi.

Primopredaja vakcina organizovana je na graničnom prelazu Tabanovce između Srbije i Sjeverne Makedonije.

- Ovo je lijepa vijest za našu braću - rekao je Vučić, te napomenuo da bi ova količina trebalo da bude dovoljna da se vakcinišu medicinski radnici u Sjevernoj Makedoniji koji rade u kovid zonama.

Vučić je rekao da je srećan što je donacijom vakcina protiv virusa korona Srbija pomogla bratskom makedonskom narodu i drugim građanima Sjeverne Makedonije, te dodao da Beograd nema nijedan drugi interes, osim da pomogne i pokaže prijateljstvo.

On je, nakon uručenja prvog kontingenta od 4.680 od obećanih 8.000 "Fajzerovih" vakcina premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu na graničnom prelazu Tabanovcu, rekao da je srećan što će Sjeverna Makedonija moći da krene u imunizaciju.

- Srećan sam što smo ovo mogli da učinimo. Srećan sam što će građani Sjeverne Makedonije moći da krenu u imunizaciju i prije nekih drugih u regionu, što smo mogli da pomognemo našoj braći i prijateljima - rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje prijateljstvo makedonskom narodu i građanima Sjeverne Makedonije.

- Ništa nas drugo ne zanima sem da naše prijateljstvo napreduje, da živimo ne kao najbolji susjedi, nego i najbolji prijatelji. Sigurna da bi i vi nama dali, jer ako vam komšija i prijatelj nije zadovljan, onda ne možete biti ni vi. Stvarni i pravi prijatelj je onaj koji vam se nađe u nevolji, a ne kada je sve uvijek lijepo - rekao je Vučić.

On je rekao da vjeruje da će regionalne inicijative kao što je "mini-Šengen" građanima zemalja regiona donijeti bolji život.

- Živjelo prijateljstvo Srbije i Makedonije - rekao je Vučić.

On je naveo da je 840.000 građana Srbije već vakcinisano, da i dalje stižu novi kontingenti raznih vakcina u Srbiju, te najavio dodatnih 10.000 dinara za medicinske radnike koji vakcinišu.

Vučić je rekao da su svi u regionu dobrodošli u inicijativu "mini-Šengen" i Sarajevo i Priština i Podgorica.

- A kad god dođu vakcine iz EU, dobrodošle su. Dugo će da trajanje korona, tako da će vakcine biti potrebne i dalje. Јa sam naučio kad su teška vremena uvijek - u se i u svoje kljuse - rekao je Vučić.

Zaev je izrazio ogromnu zahvalnost Srbiji i srpskom narodu za iskazanu solidarnost i prijateljstvo, što su svoje vakcine podijelili sa narodom Sjeverne Makedonije, te dodao da Srbiju i Sjevernu Makedoniju vežu tradicionalno dobri odnosi i prijateljstvo.

On je rekao da je to prijateljski i bratski gest, kao i podrška i prva pomoć za građane Sjeverne Makedonije dok ne stignu druge vakcine koje je ova zemlja naručila.

- Ovo je nastavak prijateljstva i izraz solidarnosti i tradicije u regionu da se pomogne najbližem susjedu - rekao je Zaev.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.