Predsjednik Srbije

Vučić uručio vojne zastave elitnim jedinicama Vojske Srbije

  • 14.06.2020. 12:33

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Takovu uručio vojne zastave komandantima 72. brigade za specijalne operacije Miroslavu Talijanu i komandantu 63. padobranske brigade Nenadu Zoniću čime je ovim elitnim jedinicama Vojske Srbije vraćeno staro ime i status.

"Ovo je veliki i izuzetan dan jer je reč o elitnim jedinicama kojim su se ljudi u Srbiji uvijek ponosili i koje su uvek primale prvi i najteži udar. Vi ste najhrabriji dio našeg naroda, najbolji dio nas. I ja sam ponosan na činjenicu da mogu da vam vratim zastavu ponosa i časti", rekao je Vučić.

On je naglasio da je zastava simbol slobode, nezavisnosti i časti, te da zastave ovih specijalnih jedinica nikada ne smiju da padnu u ruke neprijateljima.

Vučić je istakao da se nikada nije desilo da se neko iz 63. Padobranske nije odazvao na poziv otadžbine i zahvalio veteranima za sve što su učinili za otadžbinu.

"Hvala našim veteranima što su danas sa nama i hvala vam za sve što ste za otadžbinu učinili. Mi se vas ne stidimo, mi se vama ponosimo. Došlo je vrijeme da vratimo dugove časti i kažemo izvinite onim koje nismo pominjali 20 godina", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da za pripadnike ovih jedinica ima samo jednu komandu – da žive za danas vraćene zastave.

"Vi i ove zastave ste garant bezbjednosti, garant sutrašnjice i svake nove kolijevke. Vama vjerujemo jer ste vjeru zaslužili. Vi ste ti koji štitite Srbiju. Čuvajte Srbiju. Zastave su vam vraćene posle mnogo znoja, krvi, politike... Budite ono što ste uvijek bili. Čuvajte Srbiju. Živjela Srbija", poručio je Vučić.

Vučić je istakao da za uručenje nema boljeg mjesta od Takova gdje je Miloš Obrenović podigao Drugi srpski ustanak.

Nakon ceremonije uručenja zastava i obraćanja predsjednika Srbije, uslijedio je svečani defile jedinica i padobranski skokovi.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?