Žrtve poplave

Vučić uputio saučešće Putinu i ponudio pomoć

09:15, 02.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, povodom žrtava poplava u Irkutskoj oblasti, te ponudio pomoć Srbije.

"Primite iskreno saučešće zbog žrtava velikih poplava koje su pogodile Irkutsku oblast. Molim vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze dubokog saosećanja, a povređenim najbolje želje za brz oporavak", naveo je Vučić. 

On je stanovnicima oblasti pogođenoj poplavama uputio riječi ohrabrenja i podrške da se izbore sa posljedicama prirodne katastrofe. 

Vučić je istakao da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pomogne, jer, ono što ima uvijek može da od srca podijeli sa prijateljima. 

"Ne zaboravljamo da su i nama, kada je pre pet godina Srbija bila pogođena katastrofalnim poplavama, pomogli i prijatelji iz Rusije. Uvek ćemo duboko da cenimo požrtvovanost ruskih spasilaca, koji su, rizikujući svoje živote, tada prvi pritekli u pomoć", navodi se u pismu Vučića. 

U poplavama koje su pogodile Irkutsku oblast u Rusiji najmanje 14 ljudi je smrtno stradalo.