Predsjednik Srbije

Vučić: Udar na identitet i imovinu Republike Srpske

  • 15.02.2020. 13:28

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zabrinut zbog situacije u Republici Srpskoj i BiH, nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH, naglasivši da nema sumnje da je nepravedno sve to što se čini srpskom narodu.

On je naglasio da razumije bojazan i probleme sa kojima se suočava Republika Srpska, kao i postojanje udara na identitet i imovinu Srpske.

Vučić je rekao da ga je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio da se iza svega krije ideja da se Republici Srpskoj uzmu i šume i vode, pa i vrtići i škole.

"Ali, ja sam ga zamolio da sve što rade, rade pravno, demokratski, kroz institucije, bez bilo kakve šire destablizacije celog regiona", rekao je Vučić.

Nakon sastanka sa Srbima iz regiona, kojem su prisustvovali i NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Vučić je izjavio novinarima u Beogradu da će Srbija biti uz svoj narod i Republiku Srpsku, čiji integritet podržava unutar BiH.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)