Predsjednik Srbije

Vučić: Učiniću sve da sačuvam mir

  • 29.06.2019. 20:45

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će dati sve od sebe da sačuva mir, ali da nikome neće dozvoliti da pogazi srpski nacionalni ponos i nacionalno dostojanstvo.

Obraćajući se građanima u Somboru, Vučić je rekao da će Srbija uspjeti u tome, jer je danas čvršća i niko ne može da joj naređuje. 

"Neću nikada dozvoliti da bilo ko u Vladi, niti ja, primamo naloge od stranaca. Jedini nalog koji prihvatamo je onaj od građana. Srbija je slobodna, nezavisna i suverena zemlja", poručio je Vučić.

On je istakao da je Srbija danas snažna i da se njen glas sada ne može ignorisati. 

Vučić je najavio da će država u okviru novog investicionog ciklusa uložiti 20 miliona evra u rekonstrukciju Opšte bolnice u Somboru, koja će biti jedna od najljepših u Srbiji, kao i devet miliona evra u rješavanje problema sa vodovodom i kanalizacijom. 

"Mi smo danas uspešna zemlja koja sigurnim korakom grabi napred", rekao je Vučić i najavio da će nastaviti da rade još bolje i marljivijije. 

Vučić je u nastavku kampanje "Budućnost Srbije", prije Sombora, obišao Sivac, Kulu i Apatin. 

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je u Srbiju u prošloj godini ušlo 3,5 milijarde evra direktnih stranih investicija, čemu je najviše doprinio predsjednik Vučić. 

"Najvažnija pomoć Vladi Srbije u dovođenju stranih investitora i otvaranju novih radnih mesta bila je upravo od predsednika Republike, jer je on svojim kredibilitetom i poštovanjem koje uživa u celom svetu svaki put pozivao strane partnere da investiraju u Srbiji", rekla je Brnabićeva u obraćanju građanima Sombora.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм