Najviše u regionu

Vučić: U vojsku ulažemo više od milijardu evra

  • 29.07.2018. 14:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ove godine u vojsku Srbije biti uloženo više od milijardu evra, što je, nakon Rumunije, najviše u regionu.

Vučić je najavio da će prije kraja godine u Vojsci Srbije u upotrebi biti najmanje osam ili devet aviona "mig 29", kao i da će Srbija nabaviti nove "Erbasove" helikoptere.

On je novinarima na poligonu Nikinci, poslije pokazne vježbe gađanja iz streljačkog naoružanja, rekao da će prvi put poslije mnogo godina u upotrebi biti toliko borbenih aviona "četiri plus" generacije, javila je Radio-televizija Srbije.

Vučić je rekao da želi da se modernizacija i naoružavanje vojske odvijaju još brže da odvrati svakog agresora od napada na Srbiju.

"Ko pomisli da mu je Srbija laka meta - da proguta knedlu i da vidi da će naići na žestok otpor. Upravo zato ćemo ovakve vežbe imati mnogo češće i na to će morati svi da se naviknu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je tražio provjeru stvarne gotovosti srpskih vojnika i kapaciteta i da je dobro što je to urađeno pred novinarima, kako bi se vidjeli svi nedostaci kao i ono što je dobro učinjeno u posljednje vrijeme.